Известно е, че сексът във вода крие своите рискове както от инфекции, така и от венерически зарази. Факт е обаче и още нещо – любовната игра във вода може да подари и на двамата партньори едно истински красиво, романтично и незабравимо преживяване. Ако искате и вие да го почувствате и да му се насладите с всичките си сетива, е добре първо да се запознаете с някои подробности. Те ще направят усещането от водния секс не само по-безопасно, но и по-чувствено и приятно:

На първо място избягвайте естествени водоеми

Естествените водоеми като морска вода, езеро, река и др. не са препоръчителни за правене на секс. Причината за това е високото съдържание на разнообразни микроорганизми, които могат да проникнат в интимните части и така да доведат до бактериална инфекция. Същото правило важи с още по-голяма сила за мръсната или застояла вода, която крие още по-голям риск от инфектиране на гениталиите. Все пак, ако искате да изпитате насладата от любовната игра в морето или океана, трябва предварително да отчетете приливите и теченията, които носят повече микроорганизми към плитчините и брега и да се възползвате от моментите, когато морето е спокойно, например сутрин.

Използвайте презерватив

Презервативът е добър вариант, ако искате да се отдадете на партньора си във вода. Добре е обаче да го поставите, докато сте още на сухо, а не във водата, където съществува риск както от проникване на микроорганизми под него, така и от разкъсването му.

Забравете за почистващите и други козметични продукти

Избягвайте използването на сапуни, шампоани, тоалетни масла и други подобни продукти, докато правите секс във вода. Химикалите, които се съдържат в тях, лесно могат да раздразнят и без това силно чувствителната лигавица, а това до провокира инфекция. За целта ви препоръчваме да правите секс в джакузи или вана. За да намалите риска от подхлъзване, най-удачният вариант е жената да седне отгоре, а мъжът – да се отпусне и облегне под нея.

Лубрикант задължително

Водата отмива естествената влажност и възпрепятства отделянето на секрет във вагината, поради което съществува риск от раздразване и охлузване на лигавицата. Затова специалистите съветват да се използва лубрикант на водна основа. Той не само ще предпази интимните части от претъркване и нараняване, но и ще направи удоволствието от секса във водата още по-вълнуващо и незабравимо и за двамата партньори. 

Използвайте водата като прелюдия

За по-загрижените по отношение на здравето си, удачен вариант е да използват водата като прелюдия към акта. Водата е подходящо място, където партньорите прекрасно могат да се отдадат на милувките и целувките си един на друг, без да правят секс. Едва след като се наситят на водната увертюра, те спокойно могат да преминат на сухо към изпълнение на съществената част от любовната игра.