За да запазите страстта, трябва да избягате от рутината в леглото и да загърбите задръжките

Като за начало… кой не иска сутрин да остава за по-дълго в леглото. Какво по-добро оправдание бихте имали от сутрешния секс?

Сексуалният ви живот бързо ще западне, ако следвате правилата: само секс през нощта, единствено на изключено осветление и при това в леглото. С една дума – скука!

 За да запазите страстта с половинката си, трябва да се опитате да избягате от рутината в леглото и да загърбите задръжките. Ето и 7 причини, които правят сутрешния секс добра идея:
 
1. Няма по-добър начин да стартирате деня си

След преживяното удоволствие и наслада, целият ви ден ще се чувствате щастливи и заредени, а усмивката ви трудно ще слезе от лицето ви. Според изследване, правенето на секс рано сутрин освобождава оскитоцин, който е известен като хормон на емоционалното обвързване. Този хормон ви кара да се почувствате по-влюбени.

2. Няма по-добро оправдание да прекарате мързелива сутрин

Ако сте твърде изтощени вечерта, а на сутринта едвам успявате да отворите очи, най-добрият вариант да прекарате още време в леглото, но и да се разсъните, е именно сутрешният секс. Бъдете нежни, внимателни и се насладете на тялото до вас. Най-подходящата поза за този момент е тип „лъжичка”.

3. Няма да се чувствате виновни, ако вечерта сте твърде уморени

Често след дълъг и изморителен ден искаме да си вземем един горещ душ, да се пъхнем под завивките и да си починем. Ако сутринта сте изненадали половинката си, едва ли ще почувствате гузни заради пренебрежението вечерта.
 
4. Сутрешният секс не означава, че ще закъснеете за работа

Винаги можете да съчетаете сутрешния душ с малко страстни изживявания.
 
5. Това е най-добрият начин да се преборите със сутрешното гадене

Изследване доказва, че сутрешното гадене при бременните жени се облекчава благодарение на сексуалните игри.
 
6. По този начин се поддържате здрави

Сутрешният секс подобрява имунната система, като увеличава нивата на IgA, антитяло, което предпазва от инфекции.
 
7. Сутрешният секс е по-продължителен

Нивата на тестостерона при мъжете са по-високи сутрин, което ги прави по-енергични по време на секс. Благодарение на това достигат по-бавно до кулминация.