Сексолозите са чували какви ли не въпроси. Това са едни от най-често задаваните въпроси, на които е време да научим отговорите:

1. Има ли как да разбере, че съм девствена?

- Има момичета, които се срамуват от това, че не са правили секс, особено когато излизат с човек, който има повече опит. Като цяло изобщо не е нужно да криете това, защото по-срамно е да сте имали много партньори, отколкото нито един. И все пак, ако това наистина ви притеснява, отговорът е и да, и не - зависи от организма ти. При едни момичета ципата се разкъсва без кръв или с незабележимо малко. При други - това няма как да се скрие. Освен това, ако момчето е наистина по-опитно, само ще разбере по притеснението и неловките моменти.

2. Да се притеснявам ли, че съм сънувала еротични сънища с жени?

- Еротиката в сънищата няма логика. Човек може да сънува както най-съкровените си желания, така и случайни образи и случки, които е гледал или за които е чувал. Ако една жена сънува, че прави секс с друга жена, това не значи, че има бисексуални наклонности. Може да й липсва нежност или просто да е любопитна какво ли би било усещането с човек от същия пол.

3. Ще има ли голяма разлика в секса, след като родя?

- Много жени се притесняват, че вагината им ще се разшири осезаемо и партньорът им ще загуби удоволствие от секса, след като роди. Входът на вагината може да се увеличи с 1 до 4 сантиметра. Дали ще възвърне предишното си състояние зависи от няколко фактора: големината на бебето, продължителността на напъните и състоянието на шевовете, ако са направени такива. Упражненията Кегел значително подобряват състоянието на вагиналните мускули. Ако и това не помогне, има и хирургически метод, който може да помогне - вагиналната реконструкция (вагинопластика).

4. Проблем ли е, ако не получавам оргазъм всеки път? -

Разбира се, че не. Оргазмът при жените е много по-трудно достижим, отколкото този при мъжете. Постарайте се да разберете какво ви възбужда най-много и се придържайте към позите, с които най-лесно можете да стимулирате клитора си. Тогава оргазмите ще зачестят.

5. Как да разбера дали би искал/а тройка?

- Деликатна тема, която може да доведе до голям скандал или до нови преживявания за една по-разкрепостена двойка. Ако партньорът ви е ревнив, изобщо забравете за този въпрос. Ако имате деца, темата вече е табу. Експериментирайте с тройките, когато имате скорошна или не много ангажираща връзка. Ако другият е силно влюбен във вас, а вие не толкова, има шанс да разбиете сърцето му с такова предложение.

6. Нормално ли е понякога да изпускам газове по време на оргазъм? -

Да, нормално е. По време на оргазъм мускулите ни се отпускат както областта на гениталите, така и на други деликатни места. Ако този проблем е редовен при вас, има начин да го избегнете с хапче преди секс. То трябва да съдържа семитикон, за да помогне с проблема ви.