Богатството не е порок. Дори може да се каже, че е важно и за здравето ни. С повечко пари се чувстваме по-добре, отколкото ако ги няма. Но защо при едни те са в изобилие, а други едва свързват двата края?

Отговор на този въпрос се опитват да дадат и астролозите. Има ли определени зодии, на които разположението на звездите и планетите им дава по-голям финансов шанс?

Вижте и как различните зодии се отнасят към парите.

Овен

Овенът се отнася към парите със спокойствие. За него те не са самоцел, а средство, с което да постигне целите си. Ако представителите на този знак трябва да избират между парите и славата, бъдете сигурни, че ще изберат второто. Устремът на Овните към добра кариера им помага да имат и финансово спокойствие. Те не само работят усърдно, но и печелят добре.

Телец

Когато става въпрос за пари, Телците са един от най-целеустремените знаци. Богатството и притежаването на имущество са сред топприоритетите им. В живота им е много важно да са спокойни финансово, да имат комфорт и удобства. Рано или късно Телците постигат целта си – натрупване на значителен капитал. Ставайки собственици на солидно състояние Телците не са склонни да хвърлят и лев на вятъра. Те не са стиснати, просто са разсъдливи и винаги харчат с умисъл.

Близнаци

Както и във всичко останало в живота, Близнаците се отнасят към парите в зависимост от променливото си настроение. Сами по себе си парите не са им самоцел, но им дават свободата да задоволят своята жажда за новости – да пътешестват, да пробват нови кулинарни изкушения, да пазаруват. В зависимост от моментното им състояние те са способни да изхарчат своите пари за пълни глупости, но могат да пестят и всяка стотинка. Като цяло обаче пестенето не им се удава много.

Рак

Раците и парите са много свързани. Представителите на тази зодия са много пестеливи, но не си мислете, че ги събират за охолен живот. Техните разбирания са, че трябва да трупат капитал като застраховка. И да се съхранява за черни дни. Понякога обаче се увличат и губят чувство за мярка. И пестеливостта във всекидневния живот започва да граничи с алчност.

Лъв

Лъвът е максималист към всичко, включително и към парите. И иска да има много. Обича да живее на широка нога, да носи скъпи дрехи, да кара кола последен модел. Обикновено домът на Лъвовете е пример за елегантност и лукс, в който липсва всякаква скромност. Неговите приятели знаят, че могат винаги да вземат заем от Лъва, и то в голям размер. Въпреки че Лъвовете се славят с неограничените си финанси – те все пак не са неограничени. А широките им пръсти буквално могат да ги докарат и до ръба на бедността. Въпреки това, енергичните Лъвове бързо намират начини да подобрят нещата и да се завърнат към лукса.

Дева

По отношение на парите Девите са скромни. Всичко в живота им се получава с полагане на много усилия, затова те са добре запознати със стойността на всяка стотинка. Освен това, отношението на Девата към живота не включва носенето на „розови очила“. Девите имат трезвен поглед към света и знаят, че не са имунизирани към бедността. И се надяват само на себе си. Дори да получат голямо наследство, Девите ще продължат да живеят с икономии, мислейки за всяка своя крачка. Девите са скарани с алчността. Пестеливи са, но са състрадателни и винаги ще помогнат на близък в нужда.

Везни

При Везните отношението към парите невинаги е в баланс. В зависимост от капризите на променливото си настроение, те могат да проявят излишна спестовност или пък да направят ненужно голям разход. С изключение на тези крайности, като цяло Везните имат разумно отношение към парите и предпочитат да купуват качествени продукти на достъпна цена.

Скорпион

По природа Скорпионите са родени победители, умеещи да постигат своето. Те имат безгранична увереност в собствените си способности и по пътя към целта си са в състояние да преодолеят всички препятствия. Така че почти винаги се получава това, което искат. По отношение на парите се отнасят сравнително спокойно, но все пак те обичат комфорта, дори лукса. И оценяват свободата и независимостта, която има един човек с много пари. Ако си поставят за цел да забогатеят Скорпионите ще я постигнат.

Стрелец

Дори и да печели добри пари, Стрелецът е в състояние да живее от заплата до заплата. По отношение на финансите представителите на този знак са доста небрежни, а тяхната щедрост и състрадание понякога не знае граници. Стрелците са в състояние да хвърлят пари на вятъра, да погасят чужди дългове, да помагат на хора в нужда. С такъв характер е трудно да се спести нещо, но пък често се намесва Съдбата и им помага с неочаквани пари на ръка.

Козирог

Козирозите се отнасят към парите практично и разумно. Като по-млади, когато не разполагат с много средства, те са способни да живеят скромно и икономично. За да може в крайна сметка да спестят собствен капитал. Впоследствие, изкачвайки стълбата на кариерата, по правило Козирозите стават богати хора. Но пък продължават да харчат парите разумно. Не очаквайте представителите на този знак да хвърлят пари на вятъра или пък да отпуснат заеми без твърд ангажимент.

Водолей

Водолеите се отнасят към парите спокойно, дори с пренебрежение. Благодарение на своите творчески нагласи, талант и немного практичен характер, те могат да бъдат много богати, но и в другата крайност – на ръба на бедността. И в двата случая обаче те няма да треперят над парите си.

Риби

Рибите са много талантливи, но непрактични, в живота те могат да се сдобият с всичко, но може и да не постигнат нищо. Парите за Рибите не са цел, а средство. Средство, което може да им обогати и без това богатия вътрешен мир. Ако им се случи да забогатеят, то тяхната състрадателност ще се прояви в щедрост и благотворителност.