2017 година ще бъде динамична за вас. Така че, ако имате очаквания, че всичко ще върви постарому, просто се откажете от тях – това просто няма как да се случи. Ще се случват промени и в личния, и в професионалния ви живот, които трудно ще предвиждате, защото ще ви изненадват и по всяка вероятност ще бъдат провокирани отвън – от действията и от решенията на други хора.

Тези решения обаче ще засягат и вас, така че на свой ред вие също ще трябва да правите избор. Това няма да бъде много лесно обаче, защото ще изисква да направите някакъв компромис. Може да се чувствате раздвоени между две житейски сфери, между различни професионални ангажименти или между хора, които са важни за вас.

Дилемата, каквато и да е тя, ще ви създаде известно вътрешно напрежение, и, за да я решите, ще трябва да надмогнете себе си, съобщава Edna.bg. Макар че тази прогноза може да не изглежда оптимистична, всъщност съдбата не желае да ви тормози, а да ви тласне в нова посока, да ви помогне да възстановите баланса в отношения, които са излезли от равновесие, и най-важното: да ви подтикне да направите промяна вътре в себе си.

За вас ще бъде по-добре, ако не се опитвате постоянно да контролирате всичко, което се случва в живота ви, само и само за да става както вие искате, или да се опитвате да задържите нещата такива каквито са – дори да пробвате, няма да успеете. А ако се откажете да правите промените, към които ви подтикват събитията, ще се затормозите. В по-практичен план през 2017 година бихте могли да направите подобрения в някаква област – например да ремонтирате дома си.

Кариера и финанси

2017 година може да се окаже доста успешна за професионалния ви живот – ще ви бъде предоставена нова възможност за развитие, а, ако имате бизнес, бихте могли да го разширите. Стремете се да получите повече отколкото вече имате – звездите ще ви помогнат за това. И все пак внимавайте с прекалените амбиции – колкото и да са чудесни новите възможности, те идват с нови отговорности, които може да се отразят на личния ви живот.

Ако нещо би могло да ви саботира, то това е да се поддадете на изкушението да участвате в интриги и задкулисни игри – не го правете, защото няма да стигнете далеч. Тези от вас, които сте началници, опитайте се да не подхождате от позицията на силата и се опитвайте да приложите приятелски подход към подчинените си – изслушвайте ги и ги насърчавайте, когато дават идеи и предложения. Не го ли направите, има риск хората ви да се настроят срещу вас, и дори да започнат да ви саботират.

Финансовите въпроси ще бъдат на дневен ред през цялата година – вероятно ще са свързани с някаква покупка, със заем или с инвестиция. Януари е важен месец за вас, защото в голяма степен анализите и решенията ви ще предопределят действията ви през годината. Оглеждайте се за нова възможност за развитие в кариерата. През февруари може да изпитвате несигурност – ще се чудите накъде да поемете.

През март на дневен ред ще излезе стар проблем, който не сте разрешили – може би конфликт с шеф и подчинени; или ще бъдете изправени пред дилемата на кое да дадете приоритет: на личния или на професионалния си живот. През април ще трябва да взимате финансови решения, но може да възникнат трудности. Ако искате да подписвате договор или да инвестирате в нещо по-голямо, направете го през май, а още по-добре – през юни.

През юли отношенията с колеги и началници ще се обтегнат – ще се ядосвате по-лесно и ако някъде е имало напрежение, то ще ескалира. Август е месец на възход – може да получите повишение или да осъществите напредък по проект. Септември и октомври са чудесни месеци за работа и за бизнес – старанието ви ще дава резултати. През декември вероятно ще се сблъскате с нерешени задачи във финансите и бизнеса – вземете си поуки и приключете каквото успеете, защото 2018 година ще бъде много решаваща за кариерата ви.

Любов и семейство

През 2017 година ще се стремите към хармония в личните и семейните отношения – това ще бъде важно за вас и ще хвърлите доста усилия, за да поддържате тази хармония. За съжаление обаче ще има дни и седмици, в които разбирателството ще бъде доста крехко и ще се стига до противоборства – може човекът до вас да ви разочарова, да изисква нещо, което не ви харесва, или вие да имате очаквания, които не се изпълняват.

Ще има разногласия, помирявания, така че едва ли ще се радвате на спокойствие. От една страна, всичко това ще ви създаде дискомфорт, но от друга, ще открие възможности, защото в края на годината връзката ви ще бъде различна от тази в началото. Има голяма вероятност балансът на силите да се промени – ако единият партньор е командвал парада, може везните да се поизравнят, и дори силата да премине у другия.

Все пак гледайте да избягвате директните обвинения и да не критикувате прекалено много – това със сигурност няма да помогне. Опитайте се да общувате по-добре с човека до вас и да споделяте как се чувствате – този подход е по-мек и има шанс да бъде успешен. Годината е благодатна и за нови запознанства.

Здраве

През 2017 година няма да възникнат кой знае колко големи рискове за здравето ви, но е добре да обърнете внимание на начина си на живот. Ако се претоварвате с работа, живеете под стрес или се храните крайно нездравословно, по-нататък – през 2018 година – ще се сблъскате с последствията. Опитайте се да се откажете от някой свой вреден навик – ще направите добра инвестиция за бъдещето