Ураганен вятър и буреносни облаци застигнаха руската столица в Москва. В мрежата непрекъснато се появяват снимки и видеа от щетите, нанесени от стихията, съобщават местни медии. По последни данни, стихията е отнела четири човешки живота. Очевидци са заснели как мощният вятър сваля кабели от покривите на къщите, дървета и метални конструкции по улиците.

Броят на жертвите на урагана в руската столица и Подмосковието достигна 11 души. Последната жертва на стихията е 11-годишно момче, което е загинало, след като било затиснато от дърво, съобщават местни медии.


На площад „Джавахарлал Неру” дърво е затиснало и убило минувач.

Ураганът е отнесъл покрива и на основната сграда на руското Министерство на външните работи, пише Блиц. Извършва се частична евакуация на служителите в сградата.

Съобщава се и за паднала върху човек автобусна спирка, който е загинал.

Ураганният вятър е съборил дърво и върху релсите на метрото, в резултат на което движението по Филeвская линия е блокирано. Заради стихията е блокирана и резиденцията на руския премиер Дмитрий Медведев. На пътя пред нея са паднали няколко дървета, които са блокирали движението.

Като заложници в резиденцията стоят много журналисти, които са присъствали на срещите на Медведев със заместниците си и с представители на испанския бизнес. Синоптиците предупредиха, че разрушителен щорм ще удари Москва. В спасителните служби непрекъснато постъпват сигнали. Поривите на вятъра достигат 18 метра в секунда. Очакванията са той да стихне вечерта.