След като Доналд Тръмп грубо избута черногорския премиер Душко Маркович и отново потресе света, гаф сътвори и съпругата му Мелания. Първата дама на САЩ разгневи сънародниците си с избора си на връхна дреха. На първия ден от срещата на страните от Г-8 в Сицилия Мелания се появи от главата до петите в творения от последната пролетно-лятна колекция на Dolce & Gabbana, които още дори не се предлагат по магазините.

Особено впечатление направи палтото на първата дама, не само заради пъстрите му тонове и ефектните му 3-D цветчета, но и заради цената му – 51 500 долара или 90 000 лева. Това е баснословна сума, която е повече от средната годишна заплата в Америка, равняваща се на 44 148 долара, пише Ройтерс, цитирана от hotnews.bg. Минути след като в медиите се появи информацията за цената на връхната дреха, носена от Мелания, онлайн потребителите започнаха да сипят критики по неин адрес.

Припомняме ви, че в миналото заради разточителство гнева на гражданите са си навличали и предишните първи дами - Мишел Обама и Хилъри Клинтън, но техните тоалети не са надвишавали сумата от 12 000 долара.