Брутално убийство и самоубийство потресе Москва. Руският дипломат Александър Шилин е застрелял жена и 5-годишно момиченце, след което е сложил край на живота си. Кървавата драма се е разиграла в нощта на 15 май в жилищен блок на Ленински проспект в града.

Шилин е служител на руското Министерство на външните работи. Той е работел в Департамента за Азия и Тихоокеанския регион и конкретно е бил ангажиран с темата за ядреното разоръжаване. Първоначалната версия беше, че жертвите са съпругата и дъщерята на дипломата. Малко по-късно обаче стана ясно, че убитата жена е бивша негова колежка. Анастасия М. е работела във руското външно ведомство в периода 2002-2005 година. Заедно с дъщеря си отишли на гости на дипломата.

Мъжът е произвел няколко изстрела в гърба на 5-годишното момиченце, което се опитвало да избяга. Няколко от изстрелите са попаднали във входната врата, съобщава ren.tv, цитирана от Блиц. Съседи разказват, че са чули викове от апартамента. Според тях 5-годишното дете се е опитвало да избяга от нападателя, след като е видяло разстрела на майка си. След виковете й се чули още два изстрела и всичко потънало в тишина. Шилин е бил фен на лова и оръжията. В дома му са намерени четири оръжия, сред които и пушка на немската фирма Merkel, с която са убити двете жертви.

При извършения оглед полицаите са открили оръжия на четири фирми, сред които и гореспоменатата. Намерени са и шест кутии с патрони. От МВнР вече потвърдиха смъртта на Шилин. Те са предали цялата информация за него на разследващите. Мотивите за убийството се изясняват.