Убиецът на красивата Галина Сандева беше осъден. Това се случи в Окръжния съд в норвежката столица Осло, предаде репортер на TrafficNews.bg

26-годишният Лейф Квале бе осъден на 18 години затвор за убийството на 28-годишната българка.

Сандева бе открита мъртва с прерязано гърло на 17 декември 2015 година в собствения й автомобил „Форд Фиеста“ с толбухинска регистрация, паркиран на крайбрежната улица „Биспекая“ в Осло.

Тя е била забелязана последно във „Випетанген“ в Осло ден преди да бъде открита мъртва. Охранителни камери са я заснели, докато пазарувала. 20 часа по-късно е намерена убита в собствената й кола. От норвежката полиция разпространиха снимки на жертвата и на автомобила й с апел към хората, които са я познавали или имат сведения за нея, да се свържат с разследващите. След известно укриване, убиецът беше задържан, а днес следобед и осъден.

26-годишният младеж е осъден да заплати 284 034 крони или близо 60 хиляди лева обезщетение.

В решението съдът определи, че убийството е преднамерено и доказано. Галина е работила като проститука, а убиецът й е планирал убийството. 

След повече от три седмици на интензивно разследване е Лейф Йорген Квале е арестуван и срещу него бяха повдигнати обвинения. Той призна фактите в съдебната зала, но отрече вина. Според защитата, причина за убийството е станал спор за цената на сексуалните услуги.

Подсъдимият твърди, че девойката е започнала да крещи, да го заплашва и извадила хладно оръжие, в този момент той се защитил.

Норвежецът не споменал на близки и приятели за убийството. В деня на случилото се, той отишъл на работа както обикновено. 26-годишният младеж обяви, че ще обжалва присъдата. Предполага се, че адвокатът му ще се опита да го изкара психически невменяем.

Прокурорът по делото е доволен от размера на наказанието.