16-годишната ученичка Пейтън Лайнафелтер от американския щат Колорадо стана най-младата гражданка на САЩ, която успя да победи заболяването рак на яйчниците четвърти стадий. Това смъртоносно заболяване практически не се лекува, но момичето се справило и даже прави кариера като модел, съобщава "Дейли Мейл".

Според думите на Лайнафелтер, първите симптоми на раковото заболяване се появили през 2015 г., когато коремът й започнал да се увеличава. Тя си помислила, че това е последица от неправилно хранене и започнала диета, но коремът продължавал да нараства.

"Започнах да чувствам силни болки, загубих си апетита и изглеждах като бременна", разказва девойката.

В момента на обострянето на заболяването американката била на почивка с родителите си на остров Барбадос, пише Блиц Местният лекар им препоръчал момичето незабавно да се върне в Колорадо и да се подложи на операция по премахване на кистата на яйчниците. А в този момент Пейтън имала подписан договор с агенция за модели.



Девойката обаче послушала лекаря, макар че след няколко месеца й била поставена отчайваща диагноза: четвърти стадий на рак на яйчниците. Вероятността да се оживее при такова заболяване е около 17 процента.



Американката не се предала и мъжествено преживяла всички необходими операции, а също така преминала няколко курса химиотерапия. Щастието й било безгранично, когато лекуващите лекари казали, че тя е напълно здрава.



В настоящия момент Пейтон Лайнафелтер активно споделя своя опит, призовавайки жените да се изследват при най-малките признаци на опасното заболяване.