„Време е да се сложи край на бруталната гражданска война в Сирия, да се победят терористите и да се даде възможност на бежанците да се завърнат у дома”, заяви американският президент Доналд Тръмп на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Белия дом.

Тръмп сравни сирийския президент Башар Асад с касапин, който е обвинен от западните страни, че е наредил химическата атака в Хан Шейхун. Американският президент допусна, че е възможно Русия да е знаела за нападението.

„Ще ми се да мога да кажа, че руснаците не са знаели, но определено може да са знаели. Те са били там”, добави Тръмп.

Той добави, че за него няма никакво съмнение, че САЩ са постъпили правилно, като са отвърнали на химическата атака с ракетен удар по сирийската военновъздушна база.

„Би било прекрасно НАТО и нашата страна да могат да се разбират с Русия. В момента изобщо не се разбираме с Русия. Като става дума за отношенията ни с тях е възможно те да са на най-ниското си ниво от когато и да било”, поясни Тръмп.

Според американският президент разговорите на държавния секретар Рекс Тилърсън в Москва са преминали по-добре от очакваното.