17-годишен ученик е бил задържан, след като откри стрелба в училище в югоизточния френски град Грас, който се намира на 30-40 км от Ница. По последна информация е възникнал конфликт между двама ученици. Директорът е се е опитал да потуши конфликта и е бил ранен, съобщи Le Parirsien.

По-рано бе съобщено, че външен човек е нахлул в сградата на гимназия Alexis de Tocqueville и е открил стрелба, посочва един от източниците. Съобщаваше се за двама ранени. Според други данни, нападателят е имал няколко оръжия и първо е стрелял в директора на училището.

По непотвърдена информация един човек е задържан, а друг все още не е заловен, съобщи BFM-TV, цитиран от actualno.com. Според свидетели в сградата на училището има деца. Полицията призова населението да избягва района около училището. Френското правителство обяви, че има повишена опасност от терористична атака, но по-късно отмени тревогата.

Припомняме, че по-рано днес служителка получи наранявания по лицето и ръцете докато отваряше писмо с експлозив в представителството на Международния валутен фонд в Париж. Инцидентът е станал в представителството на МВФ, което се намира недалеч от Айфеловата кула. Засега не е ясно какъв подател е бил указан на плика, съобщи телевизионният канал BFM-TV, като се позова на свои източници.