14-годишно момиче се самоуби пред очите на приемната си майка след 3-часов лайф във Фейсбук, съобщава „Дейли Мирър”. Вместо да успокои дъщеря си и да я откаже от безумната идея да сложи край на живота си, Джина Кейз гледала изповедта на Найка Венант и от време на време я провокира, заявявайки, че по този начин иска да привлече внимание и няма смелост да се самоубие. Освен безсърдечната родителка, 3-часовото живо предаване в социалната мрежа е гледано от стотици потребители, които не спирали да молят тийнейджърката да не върши глупости и да се откаже от идеята си.

Много хора се обадили в полицията, за да съобщят за намеренията й, но служителите на реда не успели да открият младото момиче, защото получили неверен адрес.  Когато все пак стигнали до нея, 14-годишната Найка вече била мъртва, обесена в банята.   Съученици на момичето разказват, че в последните дни от живота си тя била изпаднала в дълбока депресия. Родната й майка отказвала да я прибере у дома и Найка се опасявала, че ще остане завинаги с приемното си семейство.

 

Доведената й майка Джина Кейз  е обвинена в издевателство над дъщеря си. Адвокатът й обаче твърди, че по време на самоубийството клиентката му не е била в мрежата. 14-годишната Найка  Венант  е поверена на грижите на приемно семейство през 2009 година, след като биологичната й майка е била обвинена, че й нанася  физически вреди. През 2015 година Кейз се е отказала от попечителството и е заявила, че няма желание да се занимава с възпитанието на Найка. Местни медии отбелязват, че жената е карала момиченцето да гледа порно и да спи в една спалня с гаджетата й.