Мъж нападна пътници на гарата в Дюселдорф с брадва в ръце. При нападението, станало снощи, са пострадали седмина души, а не петима, както бе съобщено по-рано, предава AFP. Полицията коригира разпространените по-рано данни, уточнявайки, че в нападението е участвало само едно лице, а не двама, както се допускаше преди това.

В изявление на правоохранителните органи се казва, че „нападател, вероятно въоръжен с брадва, е атакувал хора на случаен принцип“ в около 20.50 часа местно време, пише 24 часа. Мъжът, извършил престъплението, има ментални проблеми. Той е гражданин на държава от бивша Югославия и е на възраст от 36 г., поясниха още властите.

Самият нападател също е ранен, при това сериозно, след като при опит за бягство е скочил от мост. Състоянието му не позволява да бъде разпитан от следователите, се казва още в разпространеното съобщение. Междувременно в района на гарата остава разположен голям полицейски контингент, а местни медии съобщават, че районът се наблюдава от хеликоптери.

Мъжът размахал радвата сред хора, чакащи влак на перона и успял да рани сериозно няколко, след което избягал. Той обаче бил заловен още в района на гарата. Гарите в Германия са под специално наблюдение, тъй като страната се смята за цел на терористи.

Какви са мотивите на нападателя все още не е известно. Според репортер на списание „Шпигел“ вероятно става дума за човек в амок. Все още не е изключен и терористичен мотив. Първоначано свидетели съобщиха за повече от един нападатели, но полицията обяви, че атакувалият е само един и той вече е задържан.