Ревнив мъж удуши до смърт бившето си гадже с тиксо. Зверското убийство е станало в Бъкингамшър, Англия. Мъжът го извършил, след като разбрал, че бившата му приятелка се е срещала с приятел от детството му.

28-годишният Ахсан Хасан твърди, че е станал ревнив, когато 20-годишната Зофия Садовска се влюбила в приятеля му, информира "Дейли Мейл", цитиран от 24 часа. Новата връзка на момичето предизвиква серия от инциденти, които завършват със смъртта й.

Съдебните заседатели споделиха, че Хасан отрича обвинението за убийство. Той застана пред съда с неговия приятел, който е обвинен в лъжесвидетелстване, за да защити приятеля си, след като се чувствал много виновен затова, че е имал отношения със Зофия.

Съдиите споделили, че са намерили Хасан в локва кръв с дълбоки самонаранявания на китката му, той лежал близо до г-ца Садовска в неговата стая на 20 септември миналата година. Младата жена била видяна да отива в хотел с друг мъж дни преди последната заплаха. Следовател Алън Блейк коментира, че въпреки ревността Зофия е продължила да живее с Хасан. Блейк добави, че убийството е част от самоубийствен акт на Хасан, а не само от ревност и неспособност да я напусне.