Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма да присъства на традиционната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом на 29 април. На събитието, което се провежда от 1921 г., ходят известни личности, журналисти и политици. Въпреки отказа си Тръмп пожела на всички страхотна вечер.

Новината идва ден след като Тръмп забрани на Си Ен Ен, "Ню Йорк Таймс" и други световни медии да присъстват на брифинг в Белия дом. Президентът на САЩ призова своите поддръжници да направят голям митинг, на който да има повече хора от която и да е друга демонстрация, визирайки неспирните протести срещу него, съобщи Би Би Си, цитирана от 24 часа.

Междувременно Демократическата партия си избра нов лидер - бившия министър на труда в администрацията на Обама - Томас Перес, съобщи Си Ен Ен. 55-годишният адвокат е първият лидер на демократите от латиноамерикански произход. Родителите му са от Доминиканската република. Той ще има задача да укрепи партията след изборния провал на Хилари Клинтън.

"Поздравления на Томас Перес... Няма как да съм по-щастлив за него или за моята Републиканска партия", поздрави подигравателно Тръмп новия лидер в туитър. "Наричай ме Том. И не бъди толкова щастлив. Аз и демократите, обединени в цялата страна, ще станем най-лошият ти кошмар", отвърна Перес.