Повече от 50 души бяха ранени, след като автомобил се вряза в тълпа по време на фестивал в Ню Орлиънс, предадоха световните агенции. Най-малкият пострадал е на 3 години, а най-възрастните – на около 40. Инцидентът е станал в събота вечерта около 7.00 часа местно време или малко преди 3.00 през нощта българско, съобщи БНР.

Според информация на полицията пикап първоначално е блъснал две други коли, а след това се е врязал в провеждащия се в града парад, като впоследствие се е блъснал в камион за отпадъци. Според първоначалната информация на полицията шофьорът е употребил голямо количество алкохол.

"Подозираме, че водачът е употребил голямо количество алкохол. Задържан е. Разпитваме го. Искаме да отправим ясно послание да не се шофира след употреба на алкохол и да се вземат разумни решения”, заяви Майкъл Харисън, говорител на местната полиция. Според него засега няма данни инцидентът да е терористичен акт.

21 от ранените са закарани в болница, включително една полицайка, съобщи „Си Ен Ен”. Ранените са без опасност за живота.

Кметът на Ню Орлиънс Мич Ландрю, цитиран от БНР, коментира, че инцидентът е бил вторият за вечерта, през която се провежда популярният парад Марди Грас. По думите му двата случая показват как хора могат да пострадат следствие на неразумни решения. Местни медии съобщиха, че по-рано мъж е пострадал от куршум, изстрелян от подвижна тоалетна в района на парада.