Популярният актьор и режисьор Джордж Клуни получи почетна награда „Сезар” на бляскава церемония в Париж. В словото си той призова за защита на свободата в Америка, управлявана от президента Доналд Тръмп.

„Ние се описваме като защитници на свободата, но ние не можем да защитим свободата в чужбина, ако я забравим у дома. Светът преминава през важни промени, но не всички са в правилна посока”, заяви Клуни.

Актьорът се пошегува с последните коментари на президента Тръмп, че вече никой не искал да ходи в Париж заради терористичните нападения там. „Да, никой не иска вече да ходи в Париж, защото тук явно е ужасно. Ами ние имаме да поработим по някои неща в Съединените щати. Мисля, че и вие тук имате някои от същите проблеми”, каза Клуни с насмешка.

Френската киноакадемия описа Клуни като „най-харизматичния артист на своето поколение, притежаващ в пълна степен холивудски блясък, присъщ на големите екранни звезди”.

Почетният „Сезар” е признание за неговия разностранен талант като актьор, режисьор, сценарист и продуцент.

Междувременно при появата на червения килим медии и фенове на Клуни за първи път видяха бременната Амал Клуни, която беше избрала прилепнала рокля по тялото си, за да акцентира наедряващия си корем.

Звездната двойка обяви, че чака близнаци – момче и момиче, преди месец.