Млада австралийка свалила 54 килограма от теглото си, след като не могла да се побере на седалка в самолет, пише Дайли Мейл. Талита Роджърс страдала от излишни килограми още от 12-годишна възраст. По думите на момичето тя не можела да престане да яде, а се ненавиждала заради това.

Роджърс тежала 130 кг. Момичето попаднало в неприятна ситуация по време на полет в Европа и след случилото се животът й се преобърнал. Оказало се, че момичето не може да се настани на седалката в самолета и почувствала силно унижение.

"Разбрах, че никой не е длъжен да живее така", казала тя. Австралийката се захванала със строга диета и започнала да влиза все по-често във фитнес залата.

Започнала да следи всекидневно какво количество храна поглъща и постепенно се приучила да е физически активна. Сега 24-годишната Талита води собствени занятия за желаещите да се лишат от излишните си килограми, пише ПИК. Тя създала страница с персонални тренировки Vibrant Healthy Living във Facebook и е консултант. "Искам да помагам на хората, които повече не издържат да са тежки", казала тя.