Най-малко петима души са убити при стрелба в нощен клуб в мексиканския курорт Плая дел Кармен, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Стрелбата избухнала около 2,30 часа пред клуб, в който било организирана проява от фестивал за електронна музика. Според управата на крайбрежния щат Кинтана Роо, където се намира Плая дел Кармен, четирима мъже са били застреляни, а една жена е починала, след като била стъпкана при настъпилата паника. Има 15 ранени, един от тях е в много тежко състояние. Властите казаха, че са задържани четирима души, но не е ясно дали нападателят е сред тях.

Директорът на полицията в Кинтана Роо, Родолфо дел Анхел, каза пред местна телевизия, че стрелбата започнала след кавга между хора вътре в клуба, и че бил открит огън и по охранителите, притеклите се да прекратят разпрата.

Загиналите при стрелбата са двама канадци, италианец и колумбиец, съобщи на пресконференция прокурорът на щата Мигел Анхел Печ, цитиран от Франс прес. Според прокурора стрелецът е бил един, той е влязъл в клуб "Синия папагал" и започнал престрелка с човек, който вече бил там. Печ отбеляза, че не става въпрос за терористично нападение.

В изявление на сайта на музикалния фестивал се посочва, че четирима души са убити и 12 - ранени при стрелба, извършена от един човек.

Десетдневният фестивал за електронна музика Би Пи Ем (BPM от Bartenders, Promoters, Musicians) се организира в Плая дел Кармен всяка година от 2008 година насам.