Модната марка на Виктория Бекъм е на загуба от 4,6 милиона лири, съобщи вестник "Сън". Това е след като тя е получила и невероятния заем от 6,7 милиона лири от бизнеса на съпруга си Дейвид Бекъм.

Новините за проблемите идват само дни, след като Виктория бе предупредена, че фирмата ще бъде заличена, защото не е подала навреме финансовия си отчет за трета поредна година. Бившата членка на "Спайс Гърлс" създаде фирмата си през 2008 г. За 2015 г. тя отчете печалба от 36,5 милиона лири. Но още през март стана ясно, че Дейвид е превел 5,2 милиона лири на компанията. Според разкритието на "Сън" компанията DB Ventures e отчела 44 милиона лири печалба, като в нейния отчет е посочено, че е дала заем от 3 милиона лири заедно с Beckham Brand Holdings Ltd, за да се гарантира банков заем на Victoria Beckham Ltd.

В отчета е посочено, че цялата сума, която Victoria Beckham Limited е получила от фирмата на мъжа си е 6 671 744 лири. "Това е лоша интерпретация на това как те ръководят бизнеса си", твърди представител на Beckham Brand Holdings пред "Дейли Мейл". "Имаме частна холдинг Beckham Brand Holdings Ltd, който е собственост с равни дялове между Виктория, Дейвид и Саймън Фулърс XIX, който надзирава целия бизнес на семейство Бекъм и тя е надзор на целия бизнес на семейството.

Той е отчел сериозна печалба за 2015 г. Безнесът може да финансиран по различни начини, във всеки един момент, като това включва заеми между фирмите, покриване на банкови заеми и други инвестиции", допълва той. Виктория е най-скъпоплатеният директор в холдинка, като на година заплатата и е 700 000 лири, а останалите работници получават общо 7,3 милиона лири годишно. В края на декември Себастиан Шекспир от "Дейли Мейл" съобщи, че модната марка на Виктория е била предупредена, че може да бъде закрита, защото не е предала финансов отчет навреме за трета поредна година.

Предупреждението е съм Victoria Beckham Ltd. Търговският регистър е издал "предупреждение за задължително заличаване" на 6 декември. "Фирмата ще бъде заличена и всичко, което притежава ще бъде собственост на Короната до 5 февруари", се казвало в предупреждението. Оборотът на компанията за 2014 г. бе 34 милиона лири. Същото предупреждение, но на 13 декември е получила и Beckham Brand Holdings Ltd. Тази фирма бе създадена през 2014 г., като Дейвид Бекъм е неин директор и имаше оборот от 51,5 милиона за тази година.

Victoria Beckham Ltd също бе под ръководството на Дейвид. Въпреки оборот от 34,1 милиона през 2014 г. печалбата бе 1,23 милиона лири. Ако не са били заемите от другите фирми на мъжа и е щяла да бъде на 4 милиона лири загуба. "Отчетите на фирмите вече са в Търговския регистър и няма проблеми.

Забавянето е защото трябвало да се подпишат от всички директори. Няма финансови проблеми. Забавянето не означава нищо", твърди приятел на семейството.

TrafficNews.bg