В Турция наблюдаваме гражданска война в последните 30-40 години. Няма значение каква политика води държавата. Там се стрелят и дори не знаят за какво. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Стефан Солаков.

Реджеп Ердоган започна да свири друга мелодия и да се сближава с Русия. Това стана след идването на новия американски президент Доналд Тръмп. През последните години той призоваваше държавата да се върне към ислямистките си корени, а сега обяснява, че Турция трябва да запази прозападната си посока.

Точно тези хора, които той призоваваше да извършат ислямизацията, сега правят терористичните атаки в Турция. Аз също не изключвам възможността да бъде извършен атентат срещу Ердоган, прогнозира Солаков. Историята с Гюлен е пресилена. Той беше опасен, когато прокарваше "меката" политика на ислямизация, включителнно и в България. Интересно, защо никой у нас не каза преди 10 години, че този човек е опасен с неговите училища и вестник, а сега го обявихме за много опасен. Всички държави водят хибридни войни. Ние също трябва да водим и да печелим от това. В София има 47 шпионски схеми. На наша територия със сигурност се води хибридна война.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg