Серийният убиец Чарлз Менсън, който излежава доживотна присъда в американския щат Калифорния, бе откаран в болница заради сериозни здравословни проблеми, съобщи TMZ, цитира от БГНЕС. Според данни на сайта 82-годишния Менсън е в болница в Бейкърсфилд, която е на час път с автомобил от затвора Коркоран. 

Чарлз Менсън е един от най-забележителните престъпници на 20 в. През лятото на 1969 г. той и три негови съучастнички, живеещи в комуната му „Семейство”, убиват седем души. Сред тяхе жената на режисьора Роман Полански - актрисата Шарън Тейт, бременна в деветия месец. 

Въпреки че Менсън не е непосредствен извършител на убийствата, той е признат за виновен в организирането им и е осъден на смърт. През 1972 г., след като щатът Калифорния въвежда мораториум върху смъртното наказание, то е заменено с доживотен затвор с възможност за предсрочно условно освобождаване. 

Личността на Менсън и досега привлича вниманието на много хора. В затвора Коркоран, където той обитава единична килия, пристигат писма от студенти, изучаващи психология. Кратки свиждания с Менсън искат следващи в колежите по криминалистика. 

TrafficNews.bg