„Ердоган ще бъде ликвидиран в рамките на тази година”. Това заяви директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Според него турските военни, които президентът уволни и арестува след опита за преврат, няма да му простят обидата и унижението и ще си отмъстят.

„Ислямска държава” е едно от отрочетата на Ердоган – той си я отгледа заедно с американците”, коментира още Димитров пред bTV, като отбеляза, че това са думи и на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп. Според директора на НИМ турският президент е готов да води борба с кюрдите и да жертва живота на хората от народа си, външните инвестиции в държавната икономика, както и развитието на туризма само за да запази териториалната цялост на държавата. Макар и да звучи цинично обаче, това има ползва за България, заяви Димитров и обясни, че именно сегашната ситуация в Турция води до огромния ръст в българския туризъм през последната година.

Историкът коментира и изненадващото и рязко увеличение на заплатите на служителите на НИМ след 1 април, за което се разбра днес. Според информацията заплащането, което те получават, ще се увеличи с от 300 до 500 лв. „Добре ръководя музея и Вежди Рашидов ми позволи от 1 януари да използвам 100% от приходите на музея и включително да повиша заплатите”, коментира Димитров и обясни, че досега имал възможност да използва само 50% от тях.

По думите му НИМ има 5 пъти повече посетители от всеки друг музей в центъра на София. Божидар Димитров отбеляза обаче, че неговата собствена заплата няма да се увеличи, тъй като това се решава от министъра на културата.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg