Антиправителствените сили в Йемен превзеха стратегическа въздушна база край град Аден, в който президентът на страната намери убежище от нападенията. Шиитските милиции са поели контрол над въздушната база „Ал Анад“. Преди дни американската армия изтегли персонала си от Йемен, чиито бази САЩ използваха в борбата срещу „Ал Кайда“, съобщава Би Би Си. Президентският дворец в град Аден беше обстрелян от самолети малко след евакуирането на президента. Самолетът е изстрелял три ракети срещу двореца. Не е уточнено дали има жертви и дали сградата е ударена.

Йеменският външен министър Рияд Ясин призова за спешна военна намеса на арабските държави срещу антиправителствените шиитски милиции в страната. Министърът уточни, че по време на предстоящата среща на Арабската лига в Египет Йемен ще настоява за военна намеса на арабските страни в помощ на йеменските власти.

Летището в йеменския град Аден е затворено. Полетите към и от летището са отменени заради влошената сигурност. 

Антиправителствените милиции в Йемен обявиха, че са пленили министъра на отбраната, генерал Махмуд Субайхи. Министърът е заловен в южната част на страната, където шиитите продължават офанзивата си. След задържането си Субайхи е откаран в йеменската столица Сана.

ТrafficNews.bg