Украинският президент Петро Порошенко е обявил началото на мащабна спецоперация с участието на всички силови структури на държавата. Това изявление той е направил при честването на годишнина от създаването на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), съобщава РИА Новости.

„По мое поръчение и по моя заповед всички силови структури в Украйна започнаха мащабна спецоперация, за да не останат ненаказани бандитите, които с оръжие в ръка убиваха украинци” – цитират Порошенко почти всички украински медии.

Според президента да бъде намерен и наказан убиецът на служителя от ССУ е „въпрос на чест”. Става дума за служителя от ССУ във Волноваха, когото миналата събота неизвестни хора го разстреляха с автомати. Вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков заяви, че убийството вече е разкрито, задържани са 11 участници от бандитска шайка, имащи отношение към престъплението.

По-късно шефът на ССУ Валентин Наливайченко разказал, че чиновниците в Днепропетровската областна администрация, начело на която бе сваления вчера губернатор олигарх Игор Коломойски, подкрепят въоръжените престъпни групировки, действащи в Днепропетровска и в Донецка област.

От областната прокуратура в Днепропетровск съобщиха, че следователите по делото за убийство на сътрудник на службите От областната прокуратура в Днепропетровск съобщиха, че следователите по делото за убийството на сътрудник на службите за сигурност, което беше извършено на 21 март 2015 година в град Волноваха, са открили у заподозрени оръжие, което е било зачислено в доброволческия батальон „Днепър-1“. В съобщението се казва още, че прокуратурата е образувала производство за употребата на това оръжие на територията на Днепропетровска област. 

ТrafficNews.bg