В интернет се появиха първите кадри от прелитащите над мястото на катастрофата хеликоптери. Картината е ужасяваща – самолетът буквално се е пръснал на парчета, най-голямото от които е около 1 квадратен метър.

Най-вероятно причината е и бързата скорост, с която се е врязъл самолетът в скалите.На мястото работят няколко спасители, които се опитват да намерят оцелели хора, но това става все по-малко вероятно. А и хората там са малко, поради липсата на площадка, на която да кацат и излитат дори хеликоптери.


На 23 март 2015 година е проведена последната техническа проверка на състоянието на самолета, която не е показала никакви отклонения от нормите, каза на пресконференция в Барселона представител на компанията „Луфтханза”. Бе потвърдено обаче, че основната версия на разследването е техническа неизправност. 

"Луфтханза" разполага с пълен списък на пътуващите със самолета, но няма да го публикува сега, от уважение към скръбта на роднините на загиналите пътници. На семействата на загиналите обаче информацията ще бъде дадена официално от компанията утре сутринта.