Канадската полиция предотврати план за масово убийство в голям търговски център в Халифакс днес, в деня на Свети Валентин, предадоха световните агенции. Организаторите на акцията са свързани с исляма, твърдят службите за сигурност.

В рамките на операцията на летището в Халифакс са арестувани 23-годишна американка от северния американски щат Илинойс и 20-годишен канадец от провинция Нова Шотландия.

Жената признала за заговора. Тя била записала предварително няколко послания, които трябвало да бъдат публикувани в "Туитър" след смъртта й.

По-късно във връзка със случая е арестуван и 17-годишен младеж, също от Нова Шотландия, уточнява "Франс прес". 19-годишен младеж, част от плана, пък се застрелял в дома на родителите си в Тимбърли, след като полицията обкръжила къщата.

Полицията съобщи, че у заподозрените са открити оръжие и пари, но не даде повече подробности. Американката и 19-годишният младеж планирали да извършат масовото убийство и след това да се самоубият. Представител на властите отбеляза, че те явно били обсебени от идеята за смъртта и имали много снимки на масови убийства.

TrafficNews.bg