Президентът на Украйна Петро Порошенко потвърди намерението си да въведе военно положение в Украйна, ако мирът не бъде спазен. „Още преди срещата в Минск, предупредих кабинета на министрите на Украйна, какво трябва да направим, ако мирът не бъде спазен.

Това ще е едно трудно, но необходимо решение за въвеждане на военно положение. Още един път подчертавам: в този случай, военно положение ще бъде въведено не само в Донецк и Луганск, но и в цяла Украйна“, заяви президентът. Порошенко съобщи, че тази вечер ще проведе координирани телефонни разговори с канцлера на Германия Ангела Меркел и с президента на САЩ Барак Обама.

Междувременно мъж и жена загинаха днес при падане на снаряд в центъра на Донецк, съобщи Франс прес, като се позовава на свой журналист от мястото на събитието.

Артилерийски снаряди паднаха близо до резиденцията на ръководителя на сепаратистката Донецка народна република Александър Захарченко. Русия изрази безпокойство от това, че Киев и Западът подлагат на съмнение прилагането на конкретни разпоредби от минското мирно споразумение, предаде АФП, като се позова на изявление на руското министерство на външните работи.

В момента, в който представителите на Донецка и на Луганска области засвидетелстват своето отговорно отношение към поетите ангажименти, изявления, направени от украински политици в Киев, пораждат недоверие, се казва в документа.

TrafficNews.bg