Американските власти публикуваха видео от спасяването на 30-годишната Кала Браун, която беше отвлечена и държана завързана на верига в заключен контейнер. Операцията по спасяването ѝ датира от ноември миналата година, съобщава БТВ. За отвличането ѝ беше арестуван 46-годишният Тод Колхеп. На 26 май той се призна за виновен за него, за сексуално насилие над Браун, както и за седем убийства, едно от които – на Чарлз Картър, приятеля на младата жена.

Четири от убийствата са останали неразкрити в продължение на 13 години, а две датират от 2015 г. Те много приличат на случая на Браун и Картър – Колхеп подмамил млада двойка с обещания да им даде работа, а после ги убил.

Преди да се премести в Южна Каролина през 2001 г., Колхеп е излежал 14-годишна присъда за отвличане. Според обвинението, едва 15-годишен той е принудил 14-годишна своя съседка да отиде у тях, заплашвайки я с оръжие, а после я изнасилил. Сега за всичките си престъпления Колхеп получи седем доживотни присъди без право на замяна.

Във видеото от спасяването на Браун се вижда как полицаите разрязват металния контейнер, за да влязат в него и намират завързаната с верига през врата жена. Полицаите я питат дали знае къде е приятелят ѝ, на която тя отговаря, че Чарлз е бил застрелян с три куршума в гърдите, а после увит в брезент и поставен в кофата на багер. След това не го е виждала, а самата тя е била заключена в контейнера. По думите на нейния похитител Чарлз бил заровен наблизо. В земята няколко пък имало и още трупове.

Вижте ВИДЕОТО (ВНИМАНИЕ: Някои от кадрите могат да са шокиращи за някои читатели):