Приключи инцидентът в квартал Хюм на град Манчестър, довел до извикването на екип армейски сапьори, бомбената заплаха е фалшива, съобщи в Туитър репортер от Би Би Си, цитиран от Ройтерс.

Експертите от армията са проучили подозрителния пакет, за който беше съобщено, и са го оценили като безопасен, съобщи полицията. Районът вече не е отцепен.

"Във връзка с подозрителен пакет беше отцепен район в Хюм, не в Трафорд, както беше съобщено по-рано", се казва в изявление на полицията в Манчестър. "Той вече беше оценен като безопасен и кордонът беше премахнат", съобщава Dariknews.bg

Полицията съобщи, че сапьорите са пристигнали на мястото в момента, когато цяла Великобритания запазваше едноминутно мълчание в памет на 22-те жертви на атентата срещу поп-концерт в понеделник, отбеляза Франс прес. Отговорността за атентата беше поета от терористичната групировка Ислямска държава.

Първоначално полицията съобщи, че инцидентът се е случил в кампуса на колежа Трафорд, но впоследствие уточни, че става дума за улица Линби в квартал Хюм, в южната част на град Манчестър. Силите на реда преградиха няколко улици в близост до мястото.