Според новия министър на външните работи на Македония Никола Димитров Сърбия се намесва във вътрешните работи на страната, предаде скопското електронно издание „Локално“. Той заяви това във връзка с присъствието на служителя на сръбските тайни служби Горан Живалиевич в македонския парламент по време на т.нар. „кървав четвъртък“, уточнява Фокус. 

Според новия министър на външните работи на Македония Никола Димитров Сърбия се намесва във вътрешните работи на страната, предаде скопското електронно издание „Локално“. Той заяви това във връзка с присъствието на служителя на сръбските тайни служби Горан Живалиевич в македонския парламент по време на т.нар. „кървав четвъртък“, уточнява Фокус. "Ще се опитам да затворя този въпрос със Сърбия без особени скандали, но това не е добро начало. В парламента на практика имаше опит за преврат, който се провали. Не може ваш служител да бъде част от тълпата, която влезе в парламента, и вие да твърдите, че не се месите във вътрешните ни работи.

По-ярък пример за намеса във вътрешните работи на една държава не може да се намери ", заяви Димитров пред сръбски медии ". Според него не е добре "изграждането на нови отношения със Сърбия да започва със скандали". Припомняме, че Живалиевич предизвика огромно напрежение между двете държави заради влизането в парламента по време на "кървави четвъртък" на 27 април, когато се стигна до побой над депутати, журналисти, включително и на сегашния министър-председател Зоран Заев.