Григор Димитров се бори доблестно, но отстъпи пред майсторството на Фелисиано Лопес във вълнуващ и драматичен полуфинален сблъсък на тенис турнира от сериите АТР500 в „Куинс клъб“, Лондон. Хасковлията преклони глава пред 35-годишния си противник с 5:7, 6:3, 2:6, като двубоят бе спиран за около час поради дъждовното време в английската столица.

Григор бе победил именно Лопес във финала в „Куинс“ през 2014 година в друг зрелищен техен сблъсък, а сега бе пробит само два пъти в първия и третия сет, но това се оказа достатъчно срещу безупречно сервиращия (и изпълняващ ретур) испанец. Димитров нанесе първия брейк на 35-годишния си опонент в турнира изобщо, за да спечели втория сет, но в третия трябваше да спасява цели шест възможности за пробив, преди впоследствие да се пропука фатално.

Така Лопес за втори пореден път е на финал на трева тази година, след като игра за титлата в Щутгарт преди седмица и отстъпи в три сета на Люка Пуй, а сега в „Куинс“ ще спори за отличието срещу Марин Чилич.

Григор Димитров не игра никак зле в Лондон, като просто бе надигран от по-опитния си противник (единственият му наистина слаб компонент бяха агресивните бекхенди, чрез които направи само един уинър, но огромен брой грешки) и за съжаление не можа да се завърне в топ 10 на световната ранглиста, като от понеделник ще изостава само с миниатюрните 5 точки от Жо-Вилфред Цонга.