Денят в Пловдив ще стартира с лицеви опори, и то не къде да е, а пред Общината. Инициативата е част от кампанията "Да мотивираме 1 000 000 българи да тренират 30 дни всеки ден!" и ще стартира в 10 часа. 

„Ще правим лицеви опори точно 180 секунди или до 10:03. Т.е. направи колкото можеш, почини си малко и направи още малко, почини си отново и повтори, докато изтекат 3те минути. Първата ни цел е да привлечем внимание към факта, че българите сме най-неспортуващата нация в Европейския съюз и в същото време сме на челните места в класациите по прием на тютюн, алкохол и сърдечно съдови заболявания! Втората и основна наша цел е да привлечем внимание към кампанията:

"Да мотивираме 1 000 000 българи да тренират 30 дни всеки ден!", чиято цел е да повлияе положително на двигателната култура и здравословното състояние на българите и да ги мотивира да се грижат по-добре за себе си!”, коментират организаторите на събитието.

Те подканват всички, които искат да се включат да са на мястото няколко минути по-рано, за да може всички да стартират едновременно.