Преди около месец ви показахме снимки от започналия ремонт на атлетическото хале на Лаута, в което тренира и се готви една от най-добрите ни атлетки Габи Петрова - 4-та от световното в тройния скок през 2015 г. Нейният треньор и изпълнителен директор на СКЛА Локомотив Атанас Запрянов спечели проект от спортното министерство за около 300 000 лева, с които да ремонтира съоръжението. За броени дни е свършена огромна по обем работа, видя репортер на TrafficNews.bg.

Цялото хале е облицовано с 10-сантиметрова изолация и измазано отвън, външната фасада на покрива също е готова, в момента се довършва вътрешната част, на която се поставя изолационна вата. Поставено е енергоспестяващо осветление на отделни сектори, залата грее с чисто нова дограма. Естествено все ще се намери някой, който да съсипе нещо хубаво – на няколко места прясната мазилка е разбита от хвърлени камъни.

Остава да се довърши вътрешната част на халето, като основното ще бъде поставянето на нова настилка. Старата вече е в окаяно състояние и е окончателно съсипана от ремонтните работи. За целта Атанас Запрянов разчита на Общината, която пое ангажимент да помогне с още около 300 000 лв за окончателното завършване на съоръжението.

Новата настилка е скъпа – около 170 000 лв, ако искаме да я направим както трябва, коментира треньорът на Габи Петрова. Освен полагането и трябва да се направи и замазка, тъй като на места са се получили ръбове, допълни той. С новата дограма и изолацията проблемите с отоплението на залата през зимата могат да се решат с два-три големи климатика. Искаме да направим и съблекални и зала за фитнес и затова разчитаме на помощта на Общината, каза още Атанас Запрянов.