Финландският шампион ЛП Сало (Сало) ще бъде първият съперник на Марица (Пловдив) в женската волейболна Шампионска лига 2018. Това отреди изтегленият в Люксембург жребий.Шампионките на България ще бъдат домакини на първата среща, предвидена за 17 октомври. Реваншът във Финландия трябва да се проведе на 21 октомври.

Ако успеят да преодолеят Сало, Жълто-сините ще трябва да се изправят срещу руския Енисей (Красноярск). И в този случай домакинското предимство в реванша ще бъде на страната на противника. Мачовете са предвидени на 7 и 11 ноември. Това би било и последното препятствие пред пловдивчанки преди груповата фаза на Шампионската лига.

Очаква се финландският тим да бъде неособено голямо препятствие за жълто-сините, но не може да се каже същото за Енисей. Клубът е сравнително нов – основан е през 1992 г., но в последния шампионат на Русия спечели бронзовите медали. Старши треньор на тима е Александър Кокин. Отборът не разчита на чужденки – през миналия сезон имаше само две такива – Анастасия Гарелик от Беларус и Александра Перетятко от Украйна.