Доста главоболия  на органите на реда под тепетата може да създаде утрешния ден, но при определени обстоятелства.  На 24 май традиционно под тепетата най-много училища провеждат своите абитуриентски балове. Утре своето „сбогом” с училищния живот ще направят редица елитни гимназии в Пловдив, сред които Математическата, Английската,  Руската, Търговската и други.

В същото време обаче на по-малко от 150 км от Пловдив ще се състои финалът за Купата на България между Лудогорец и Ботев. На стадиона се очакват над 10 000 „жълто-черни” привърженици, които да дерат гърла за любимия отбор.

Макар букмейкърите и специалистите да са отписали шансовете на „канарчетата” да се домогнат до трофея, такава вероятност има. Със сигурност, ако момчетата на Николай Киров се преборят за купата, празненствата ще бъдат подобаващи.

При такъв сценарий голяма част от хилядите фенове на „Ботев” след връщането си от София ще се насочат към заведенията, които обичайно по абитуриентските  са препълнени.  Липсата на места може да доведе до напрежение, а и в самите заведения между различните групи.
Все пак се надяваме, че и двете групи ще празнуват добри поводи и полицията под тепетата няма да има много работа.