Новакът в Първа лига Верея продължава борбата за Лига Европа. Възпитаниците на Александър Томаш се наложиха с минамалното 1:0 над Пирин (Благоевград) в 1/2-финален мач реванш от плейофите за Лига Европа. Единственото попадение в днешния двубой бе дело на Васил Калоянов в 44-ата минута. Първата среща завърши - 1:1. 

В следващия кръг от надпреварата Верея ще се изправи срещу Ботев (Пловдив), който вчера елиминира Берое. Победителят от тази двойка ще срещне тим от първата шестица в пряка битка за Европа, предаде Sportal.bg. Преди мача в отбора на Верея имаше доста напрежение, тъй като футболистите заплашиха да не излязат на терена, ако не си получат дължимите заплати, които бяха пет на брой.

Мачът започна с опасна ситуация пред вратата на "орлетата". В 7-ата минута гостите се опитаха да си направят мача още по-труден. Благой Макенджиев се забави да изчисти върната към него топка и я изрита право в краката на Георги Андонов. За късмет на гостите кълбото мина встрани от вратата.

Последва атака за Пирин, при която Станислав Костов отправи силен удар, но стражът Колев реагира навреме и изби.

В следващите минути двата тима бяха доста предпазливи и рядко създаваха опасности пред противниковата врата. И точно, когато възпитаниците на Александър Томаш и Милен Радуканов вече мислеха за почивка, падна красиво попадение.

Минута преди края на първата част Верея взе преднина. Калоянов се възползва от центриране от ляво и майсторски прехвърли Макенджиев за 1:0.

В 49-ата минута Пирин пропусна златен шанс. Грешка на Иван Бандаловски позволи на Костов да излезе сам срещу вратаря. Футболистът напредна и шутира, но Колев се хвърли самоотвержено напред и изби. При добавката Даниел Младенов се опита да прехвърли стража и играчите в малкия пеналт, но Керкар изчисти на сантиметри от голлинията.

Всъщност, това бе и единствената чиста голова ситуация през второто полувреме. Пирин се сети да атакува чак в края на мача, но силите на отбора не стигнаха за изравнителен гол, които щеше да вкара мача в продължения.