Британецът Антъни Джошуа е новият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория! Англичанинът спечели мегасблъсъка срещу украинеца Владимир Кличко и завоюва титлита на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО). Двамата се изправиха един срещу друг пред 90 хиляди зрители на стадион "Уембли" в Лондон. Срещата счупи рекорда по посещаемост на боксов мач и по приходи от билети. В крайна сметка обаче 27-годишният боец издържа натиска на по-опитния си съперник и накрая спечели с технически нокаут в 11-ия рунд.

Двубоят оправда очакванията и беше много зрелищен. Джошуа започна по-активно, но Кличко умело държеше дистанция в първите рундове. В средата на мача боят се изостри и двамата си размениха по един нокдаун. Първият бе за британеца, който в петия рунд разцепи скулата на съперника си. В шестия Кличко отвърна с нокдаун, след което взе превес, а Джошуа залиташе и започна да става тромав, търсеше въжетата, реакциите му бяха забавени.

Постепенно обаче по-младият боксьор се съвзе и показа, че е по-подготвения от двамата, като наложи пълен превес в края на мача. В 11-я рунд той започна изключително агресивно, прати съперника си в нокдаун, след това в още един с мощен ъперкът, който едва не отнесе главата на украинеца. После го притисна до въжетата и започна да го налага зверски, а реферът прекрати мача. Никога в своята кариера британецът не бе играл повече от 7 рунда, но този път му се наложи да го направи.

Англичанинът записа 19-ата си победа с нокаут на професионалния ринг в 19-ия си мач и вече е властелинът на тежка категория. Двамата имат клауза за реванш, но тепърва ще се водят преговори дали такъв ще се състои.