„Шалчета  не събирам  само зъби и крайници... Имам много травми от мелета. Трябва да ходя на тенекеджия. Но душевните травми са повече. Като пита детето „Татко, пак ли паднахме?", кво да му кажеш? Че са по-слаби и им пускаме? Вече е на 15, не мога да го лъжа”, тази фраза бе изстреляна в едно от култовите интервюта на Георги Георгиев – Челсито през 2010 година. Тази сутрин спортен Пловдив бе покрусен от смъртта на един от най-колоритните феновете не само под тепетата, но и в цяла България.

46-годишният Георги си отиде в съня си тази нощ, а Фейсбук буквално прегря от съболезнователни коментари и различни спомени от живота на Челсито, свързани с Ботев Пловдив.

„Гошо Челсито бе истинска емблема по българските стадиони, разпознаваем с колорита си и любовта към най-стария отбор в България, стоящ винаги най-отпред и стряскащ противниковите състезатели и треньори с една от най-култовите песни за "жълто-черните" - "Ние сме кретени". Челсито бе лидер на първата голяма фракция в нашите редици "Изгрев бойс”, написа в негова памет сайтът на феновете на Ботев  - bultras.com.

Извън стадиона Челсито бе истински бохем. За него всеки ден беше празник и винаги е бил сърцето на компанията. Няма човек, който е бил с него на една маса и да не се е забавлявал истински с неподправения му хумор.

Ето и няколко видеа, които показват Челсито такъв, какъвто бе и как трябва да бъде запомнен.