14-тото издание на турнира по спортни танци - PLOVDIV OPEN 2017  ще се проведе в Пловдив. То е част от официалния календар на Световната федерация ( WDSF ) и носи на участниците точки за Световната ранглиста. Тази година  състезанието за пореден път ще обедини  участниците  под  мотото  „Спортът срещу детската престъпност и наркомания“.  Организатор на събитието „PLOVDIV OPEN 2017“  отново е пловдивският спортен клуб „Парадайс данс“, който над 20 години подготвя едни от най-добрите състезатели по спортни танци у нас . Много от тях в момента градят кариери в Америка, Европа и Азия.  Клубът традиционно е  организатор на международни танцови маратони.

Турнирът ще се проведе в зала „Пловдив“ на Гранд Хотел – Пловдив на 30-ти април т.г. Участие ще вземат детски, юношески и младежки танцови двойки предимно от Балканите, но се очакват отбори и от Русия, Словакия и Италия. България ще бъде представена от най-силните танцови клубове в страната, а домакините се готвят и за призови места.

Танцовият маратон ще стартира в 13:00ч. с изпълненията на най-малките състезатели – деца и юноши, а от 16:00ч. в програмата се включват и майсторските младежки двойки. От 18:00 до 21:00ч. за призовите места ще се борят достигналите до полуфинали и финали. Финалистите  в различните категории ще бъдат наградени с купи, медали и подаръци. Страши треньор на клуба-домакин  и един от главните организатори на събитието е е  Светозар Жеков, който е  и член на Междунароната федерация по спортни танци.