Кикбоксът е първото бойно изкуство, което ще бъде застъпено в спортното училище „Васил Левски” в Пловдив. Учебното заведение обявява прием за новата учебна година на 3 места за шестокласници, като тенденцията е с всяка следваща година да се увеличават.  Предложението е изготвено от АСТК Тракия, чийто председател е кметът на район Тракия Костадин Димитров. Идеята е от следващата учебна година в Спортното училище да влезе и таекуон-до.  Учител по спортна подготовка на кикбокс ще бъде именно представител на АСТК Тракия – Иван Манолов. Изпитите ще се проведат на 21 и 22 юни.

За втора поредна година в СУ „Васил Левски” ще има нов спорт, след като миналия сезон школото отвори врати и за тениса.  Преди това в продължение на доста години нямаше нови попълнения сред спортните дисциплини. Сега общият им брой набъбва на 17 – баскетбол, волейбол, джудо, плуване, тенис, свободна и класическа борба, бокс, кикбокс, футбол, художествена гимнастика, вдигане на тежести, гребане, кану каяк, лека атлетика, спортна гимнастика, спортна стрелба.

Вече ще имаме конкуренция в лицето на Общинското спортно училище в Пазарджик, така че трябва да се развиваме, заяви специално за trafficnews.bg директорката на СУ „Васил Левски” Илияна Данчева.  Директор в Пазарджик ще бъде олимпийският бронзов медалист по джудо Георги Георгиев, а броят на дисциплините засега е 8.

Г-жа Данчева изрази задоволството си и от нарасналото присъствие на художествената гимнастика. От есента СК Тракия с главен треньор Ирина Чернева ще има 7 деца в спортното. Очакват се и деца на волейболния клуб Строител с президент и треньор – бившият национал Мартин Палийски. За тази учебна година сме подписали тристранни договори с 27 клуба, каза още Илияна Данчева.