Куп изненади готви за феновете си баскетболният Академик Бултекс 99 по време на предстоящия първи четвъртфинален плейоф срещу Черно море в НБЛ.  За двубоя в четвъртък от 18.30 часа в зала Строител ръководството е предвидило няколко фланелки на клуба, които ще бъдат раздадени на зрителите чрез томбола. Обмисля се също така на почивката на мача да се проведе състезание за точна стрелба сред запалянковците, като за победителя ще има премия.

Мачът ще бъде исторически за студентите. Те излизат на плейофи за пръв път от 27 години, но никога не са го правили като втори след редовния сезон. Отборът разби на пух и прах всички прогнози и дори собствените си очаквания за класиране около 5-то място. Слеo отлични игри и драматични мачове тимът на Асен Николов напълно заслужено финишира редовния сезон след шампиона Лукойл Академик и преди фаворити като Берое, Рилски спортист и Балкан.

Сблъсъкът срещу Черно море ще се играе до 2 победи от 3 мача, като втората среща е в събота във Варна, а евентуален трети мач - отново в Пловдив следващия вторник. Второто място дава домакинско предимство на Академик Бултекс 99 и при класиране на полуфинала, в който се играе до 3 победи от 5 мача. Там съперник на студентите ще бъде Берое или Спартак Пл. Още веднъж благодарим на Общината за подкрепата и помощта, която ни оказа в редовния сезон, заяви президентът на клуба Васил Врачев. В отбора всички са здрави, а травмата в рамото на един от основните реализатори - Шакир Смит, е отшумяла напълно.