Двама големи футболисти и голмайстори ще борят голова суша тази вечер. Това са капитанът на Локо Мартин Камбуров и асът на Барселона Лео Меси. Камбуров не се е разписвал вече в 9 поредни мача от първенството и ако не го направи и тази вечер при гостуването срещу Черно море, ще изравни двете си най-лоши серии от 10 мача без гол. Първата беше между 1999 и 2001 г. още като играч на Ботев, а втората обхващаше периоди от 2010-та и 2013-та в Локо Сф и ЦСКА, пише Меридиан Мач. Капитанът не тренира пълноценно през седмицата, след като за кратко напусна тима заради скандалите около прекратената от недоволни фенове тренировка. След това обаче легендата Христо Бонев – Зума съумя да го придума да се върне. Камбуров ще излезе титуляр, но Локо има доста кадрови проблеми. Дани Кики е болен, Умарбаев – наказан, Йефтоски има проблем с визата, а Мигел Луке е контузен. Извън групата на черно-белите е и спряганият за трансфер в ЦСКА вратар Ясин ел Харуби. Двубоят с Черно море е тази вечер от 17.45 часа.

В 21.45 часа Реал посреща Барселона на Сантяго Бернабеу в поредното издание на испанското Ел Класико, а Меси ще се опита да прекъсне 3-годишна суша срещу големия съперник. Аржентинецът е голмайстор номер 1 в дербито с 21 гола в 33 мача и има на сметката си четири "дубъла" (по две попадения в един двубой) и два хеттрика срещу "белия балет".

За последно обаче гениалният футболист се разписа при паметния успех с 4:3 над останалия с десет души Реал, като именно тогава реализира един от двата си хеттрика в "Ел Класико". Това се случи през март 2014 година и отогава вече в шест поредни издания на големия сблъсък Меси не може да порази вратата на Реал. За сравнение, големият асът на Реал Кристиано Роналдо може да се похвали с три гола във въпросните шест последни мача.