Отборът на Верея (Стара Загора) постигна изключително ценна историческа първа победа като гост в елита. В двубой от 28-ия кръг на Първа професионална лига воденият от Александър Томаш състав спечели с минималното 1:0 визитата си на Ботев (Пловдив) и сложи край на серията си от 13 поредни срещи без успех далеч от “Трейс Арена”. Единственото попадение в Коматево бе дело на португалеца Педро Еуженио, който се разписа в 16-ата минута.

С успеха си в Група “А” на плейофите във втората осмица на майсторската ни група Верея събра 33 точки и поне временно зае така желаното второ място, пише sportal.bg. На две точки зад заралии обаче е най-старият столичен клуб Славия, който утре гостува на последния в подреждането Монтана. Въпреки поражението днес тимът на Николай Киров остава лидер на първата четворка с 38 точки на сметката си.

Първото полувреме на двубоя в Коматево не предложи кой знае колко положения за гол, но за сметка на това пък бе изпъстрено с нерви, спорни моменти, множество нарушения и цели седем жълти картона. Макар да владееше инициативата, Ботев така и не успя да намери път към вратата на Георги Аргилашки. Верея пък разчиташе предимно на контраатаката.

При една такава в 16-ата минута защитата на домакините се пропука, Виктор Генев не се намеси по най-добрия начин, топката попадна в Георги Андонов, който веднага подаде надясно към Педро Еуженио. Бързоногият португалец по много техничен начин преодоля в наказателното поле младия Кристиян Димитров, след което от няколко метра не остави шанс на Иван Чворович.

Въпреки няколко възможност да върнат гола, Ботев така и не успяха да го направят и се лишиха от ценната точка.