Локомотив Пловдив загуби от Берое с 3:2 в мач от 26-ия кръг на Първа професионална лига.

Двубоят започна много равностойно, без никакви опасности пред една от двете врати. Все пак в 17-ата минута домакините поведоха. Крилото на "зелените" Антон Карачанаков центрира от фаул. Кълбото беше засечено от крайния бранител на "смърфовете" Роберт Петров, който си вкара доста нелеп автогол, пише Спортал.бг

В 21-ата минута Ванчо Траянов шутира коварно, но Душан Перниш се намеси добре. Стражът изби топката в корнер. В 30-ата минута "зелените" направиха отлична контраатака. Пауло Серджо сгреши в средата на терена, Георги Божилов изведе Карачанаков, който без да се замисли вкара третия си гол в Първа лига.

В края на първата част Мапуку проби и подаде към Карачанаков, но бившият играч на ЦСКА не успя да си проправи път за изстрел към вратата на Ел Харуби. Това бе и последната по-интересна ситуация на стадиона в Стара Загора за първото полувреме.

Втората част стартира перфектно за гостите от Пловдив. Централният бранител на "смърфовете" Кирил Котев намали резултата. В 69-ата Локомотив (Пловдив) бе близо до втори гол. Пламен Крумов проби и центрира отдясно към Первиз Умарбаев, но атакуващият полузащитник се размина с топката.

В 74-ата минута гостите изравниха резултата. Смените на Едуард Ераносян се оказаха верни. Опитният специалист пусна Умарбаев, който асистира на Котев за първия гол, а изравнителното попадение заби друга резерва - Димо Бакалов. Бившият играч на Лудогорец засече центриране на Веселин Марчев. Това е трети гол за 28-годишния футболист в елита през този сезон.

В продълженията на срещата Берое стигна до драматичен успех! Централният нападател на "зелените" задържа добре топката в центъра и видя по уникален начин резервата Матеас Делич, който се измъкна и излезе очи в очи с Ел Харуби. Хърватинът не сбърка и донесе трите точки за домакините от Стара Загора.