Отборите на България и Холандия играят при резултат 2:0 в мач от 5-ия кръг на група "А" от световните квалификация за Русия 2018 година. Спас Делев бе точен в 5-ата минута и 20-ата минута.

Още в първата минута 17-годишният младок Матийс Де Лихт фаулира Попов на границата на наказателното поле. Капитанът на България стреля точно, но Йерун Зут без особени проблеми спаси.

В 5-ата минута Делев изправи на крака близо 15000 зрители по трибуните. Нападателят се възползва от неразбирателство между Де Лихт и Зут, като пое топката на гърди, финтира вратаря и вкара своя първи гол с националната фланелка.
По-добрата игра продължи в следващите минути, като няколко пробива отдясно затрудниха гостите. В 20-ата минута Делев взриви трибуните с нов гол. Този път той пое топката извън наказателното поле, финтира Де Лихт и със силен изстрел от 18 метра прати топката в долния ляв ъгъл на Зут.

Селекционерът на България Петър Хубчев направи няколко промени в стартовите 11 на стадион "Васил Левски". Вратарят на "лъвовете" бе Николай Михайлов, който смени контузилия се тежко Владислав Стоянов. Стражът не бе играл за тима от март 2015 година, когато домакинствахме на Италия (2:2). Защитата на "трикольорите" отдясно наляво бе следната - Страхил Попов, Борислав Чорбаджийски, който смени в последния момент - Николай Бодуров, Васил Божиков и Петър Занев. Опорните халфове в схемата 4-2-3-1 на Хубси бяха Симеон Славчев и Георги Костадинов, като играчът на Левски е предпочетен пред Ивайло Чочев от Палермо.

Завърналият се в състава на след пауза от година и половина Станислав Манолев ще действа по дясното крило, а Александър Тонев по лявото. Капитанът Ивелин Попов ще действа зад Спас Делев.

До момента България никога не е губила в София от "лалетата" и би било хубаво тази традиция да продължи. Ако отборът ни поднесе изненадата и грабне трите точки, не само ще зарадва изстрадалите родни фенове, но и ще запази шансовете за второто място в групата и участие на бараж.

Дани Блинд залага на пълния дебютант Матийс Де Лигт, който е едва на 17 години. Талантливият защитник на Аякс заменя Стефан де Фрай от Лацио в центъра на отбраната. Кевин Строотман, Куинси Промес, Жоржиньо Вайналдум са халфовете в 4-3-3 на "лалетата", а Дейви Клаасен, Бас Дост и Ариен Робен водят атаката.