Руската тенисистка Мария Шарапова призна, че е имала дълга среща с Григор Димитров след раздялата им. По думите й това се е случило преди няколко месеца в Ню Йорк.

"Затворихме един ресторант, след като разговаряхме пет часа. Той е толкова важна част от живота ми и е много деликатна, сложна личност", разказа Шарапова в интервю за модното списание Vogue.

"Беше толкова приятно просто да сме нормални хора", допълни тя по темата.

Двамата с Димитров бяха заедно, но през лятото на 2015 г. се разделиха. Това повлия на представянето на българския тенисист на корта.

Рускинята заяви в интервюто, че ще бъде много трудно да се отърси от подозренията след завръщането си в игра. Тя ще поднови състезателната си кариера след 15-месечно наказание в Щутгарт следващия месец.

Преди малко повече от година на Australian Open Шарапова даде положителна проба за мелдоний - вещество, което беше забранено скоро преди това. Новината съобщи самата тя на извънредна пресконференция, като призна, че дълги години е ползвала препарата по предписание на лекаря си и обясни, че е пропуснала да се информира за включването му в забранения списък.

Носителката на пет титли от Големия шлем обжалва първоначалното наказание в Спортния арбитражен съд в Лозана и то беше намалено с девет месеца.

По думите й най-тежкият период за нея е бил по време на процеса.

"Ако опитвах да скрия нещо, не мисля, че щях да изляза пред света и да кажа, че съм взимала допинг в продължение на десет години. Ако наистина исках да се измъкна леко, това не би бил най-умният ход. Но отговорът на въпроса ти е - да, напълно", каза тя в отговор на въпрос дали подозренията ще я преследват до края на кариерата й.

Шарапова се надява бързо да успее да се върне в елита. "Имам очаквания към себе си, защото знам на какво съм способна. Ще бъда ли търпелива? Това не е най-голямата ми сила."