Агитката от около 50 бултраси, която подкрепяше Ботев при гостуването на Черно море (1:1) в Каварна, е създала доста проблеми на полицията по време на пътуването си до северния морски град, съобщава „Меридиан мач“.

След пререкания с полицията популярният в агитката Велизар Гърка е бил напръскан със спрей, за да бъде усмирен. Велизар Цолакидис е популярен герой и от клипче в интернет, в което обижда изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев, докато той дава ивнервю след мач на Ботев в Коматево.

При друг инцидент, заради повреме на един от автомобилите, с които са пътували привържениците, те се забавили по пътя и пристигнали малко сред началото на срещата. Полицията обаче не ги пуснала на стадиона, тъй като момичето, което продавало билетите за гостите, вече било затворило касата. След доста разправии пловдивчани все пак заели местата си в сектора за гости, но веднага започнали да тъпчат две фланелки, свалени от фенове на Черно море и едно знаме на „моряците“, след което ги разпънали на оградата.

Органите на реда поискали феновете да свалят трофеите, за да не провокират останалите сектори, но след дълги разправии пловдивчани демонстративно ги запалили.