Сериозен скандал се разрази в Берое дни преди домакинството на Левски. Трите поредни загуби в шампионата са повишили градуса на напрежението в тима и вчера се е стигнало до сбиване на тренировката, съобщава „Тема спорт“.

Наставникът на вратарите в старозагорския тим Армен Амбарцумян бе отстранен от клуба, след като е натупал колегата си Атанас Рибарски. Последният е помощник на Ферарио Спасов. Случката се е разиграла вчера сутринта, а по обед на сайта на клуба се появи информация за освобождаването на Амбарцумян.

Бившият вратар на Ботев и Славия отдавна бил набрал на Рибарски, който го дразнел с некоректното си отношение. Асистентът на Феро е бивш играч на Локомотив (Пловдив). Двамата си разменили първо остри реплики, а после се е стигнало и до удари.

Армандо ударил колегата си с левачката, а след това двамата били разтървани от футболистите. Рибарски си е изкарал медицинско и смята да съди Амбарцумян.

В момента Амбарцумян е треньор и на вратарите в националния отбор при Петър Хубчев, с когото работиха преди време и под Аязмото. Арменецът започна работа в Стара Загора през 2012 година и остана на поста до април 2016 година. Малко след това започна да се занимава с националния отбор именно с Хубчев. Връща се на работа в Берое през зимната пауза по време на подготовката на заралии в Турция и досега съвместяваше двете длъжности.

След освобождаването на Амбарцумян, треньор на вратарите в Берое ще стане Пламен Петров. Така само дни преди сблъсъка с Левски напрежението при заралии стана дста сериозно. Двубоят със „сините“ е в неделя от 15:00 часа.